Hlavní obsah

Vytápění nemusí být drahé, když víte, jak na to

Novinky, E.ON

Komerční článek - Brzký nástup zimy mimo jiné znamená, že nejspíš zaplatíte více za vytápění. Nemusí tomu tak ale být nutně. Nejméně polovina topné sezóny je ještě před námi, a vy máte tudíž dost času se vyhnout tomu, abyste při příštím vyúčtování lapali po dechu.

Článek

První zásadou je nepřetápět pokoje. Snížením teploty o 1 stupeň totiž snížíte i spotřebu plynu, a to o 3 až 6 procent. A pokud máte možnost regulovat teplotu v každém pokoji zvlášť, můžete ušetřit dalších až 15 procent tepla.

Také je třeba nezapomínat, že teplo se musí volně šířit. Až 10 %  nákladů ušetříte, když odstraníte překážky před topícím tělesem. Těmi mohou být například dlouhé závěsy či pohovka stojící před radiátorem.

Důležité je i větrání. Kvůli výměně vzduchu v místnosti stačí větrat pouze krátce a intenzívně. Delší větrání by ochladilo stěny a způsobilo další tepelné ztráty.

Že všechny tyto zásady dodržujete už nyní, a úspora se vás tudíž netýká? Omyl! Až 10 % nákladů na na zemní plyn můžete ušetřit, když změníte dodavatele zemního plynu. Takto výhodnou sazbu, navíc garantovanou až do konce příští topné sezóny (tedy do dubna 2012), získáte s novou produktovou řadu Online od E.ON. Více informací o novém produktu i online kalkulačku úspory naleznete na webu www.eon.cz/online.

Doporučené teploty(°C)
obývací pokoj22 – 23
dětský pokoj22 – 23
ložnice17 – 20
chodba15 – 17
koupelna24 – 25

Výběr článků

Načítám