Hlavní obsah

Značka Eurotel se možná změní na O2

Po mobilním operátorovi Oskar, který nedávno změnil svůj název na Vodafone, se možná chystá další změna názvu mobilního operátora v České republice. Největší operátor Eurotel by mohl svůj název změnit na O2. O přejmenování však majitel, španělská Telefónica, zatím definitivně nerozhodl. Mělo by se tak stát ještě v prvním čtvrtletí.

Článek

"Na českém trhu je ale Eurotel velmi silnou a ceněnou značkou. Je tedy důležité zvážit všechny výhody a nevýhody s případným přejmenováním spojené," sdělil Novinkám mluvčí Eurotelu Pavel Kaidl. Změna značky s sebou přináší velké náklady, včetně těch reklamních, aby si lidé na nový název zvykli. Češi jsou navíc co se týče značek velmi konzervativní.

Ve Španělsku se mobilní operátor, kterého vlastní Telefónica, jmenuje MoviStar. O2, jehož logo znamená chemickou značku kyslíku, je britský mobilní operátor, kterého Telefónica před nedávnem koupila.

Eurotelu se loni zvýšil počet zákazníků o 282 000 na 4,68 miliónu a po půl roce se opět vrátil na místo největšího operátora, ze kterého jej loni v pololetí sesadil T-Mobile. Firmě se vydařilo zejména poslední čtvrtletí, kdy získala polovinu všech nových zákazníků.

Eurotel je jediný operátor, který působí pod stejnou značkou, s jakou začal. T-Mobile byl původně Peagas, Oskar se nedávnou přejmenoval na Vodafone poté, co nejmenšího a nejmladšího českého operátora koupil světový gigant Vodafone.

Anketa

Který název se vám líbí víc?
O2
21,7 %
Eurotel
78,3 %
Celkem hlasovalo 762 čtenářů.

Reklama

Související články

Z Eurotelu by mohl být MoviStar nebo O2

Mobilní operátor Eurotel zvažuje, zda změní svou značku. Definitivně by měl rozhodnout na začátku příštího roku. Eurotel, který patří Českému Telecomu, spolu...

Výběr článků

Načítám