Hlavní obsah

Zisk T-Mobile přesáhl miliardu, na Eurotel ale nestačí

Právo, Novinky, Jiří Novotný
PRAHA

Dvojka na českém trhu mobilních telefonů společnost T-Mobile měla v prvním čtvrtletí letošního roku čistý zisk více než miliardu korun. To je o dva milióny víc než za stejné obdobé loni. T-Mobile má přes čtyři milióny klientů.

Foto: Vratislav Konečný

Telč, město obklopené rybníky

Článek

Celkové tržby tohoto mobilního operátora se zvedly o 7,6 procenta na 6,13 miliardy korun. Počet klientů T-Mobile stoupl za poslední rok o 441 tisíc. V polovině dubna společnost oznámila, že jejich počet klientů překročil čtyřmiliónovou hranici.

"Zvláště nás těší, že nárůst počtu zákazníků se projevil u standardních tarifních programů. Těch za letošní první tři měsíce přibylo 58 tisíc, naopak počet našich Twist zákazníků poklesl o 15 tisíc. V tomto ohledu jsme nejúspěšnější operátor na českém trhu a doufáme, že si tuto pozici udržíme," uvedl generální ředitel T-Mobile Czech Republic Roland Mahler.

Český operátor je součástí skupiny T-Mobile International, která patří do nejsilnější světové aliance FreeMove. "Umožňuje nám to přicházet na trh s velmi příznivou kombinací služeb a cen," zdůraznil marketingový ředitel T-Mobile Jiří Dvorjačanský.

Jedničkou je stále Eurotel

Vedoucí pozici na českém mobilním trhu si stále udržuje Eurotel, jehož stoprocentním vlastníkem je Český Telecom. A nevypadá to, že by se chtěl této pozice vzdát. Za letošní první čtvrtletí utržil 7,09 miliardy korun a jeho čistý zisk meziročně stoupl o 22 procent na dvě miliardy korun.

Od začátku roku do konce března zvýšil počet svých klientů o 69 tisíc, zatímco T-Mobile o 43 tisíc. Celkem měl Eurotel koncem března 4,28 miliónů klientů. 

"Těší nás, že dlouhodobě zastáváme pozici lídra, vždyť český trh patří v mobilních komunikacích k nejrozvinutějším ve světě," komentoval tyto výsledky šéf Eurotelu Terrence Valeski.

V celé České republice přibylo loni 1,131 miliónu mobilních telefonů a letos dalších nejméně sto tisíc. Jejich celkový počet se tak již pohybuje kolem 9,8 miliónu. Skutečných uživatelů mobilů je ovšem zhruba o pětinu méně, protože do statistiky se započítavají i telefonní čísla, která už jejich majitelé nepoužívají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám