Hlavní obsah

Zisk Applu ve čtvrtletí stoupl o 11,9 procenta

– Cupertino

Americké technologické společnosti Apple vzrostl ve třetím fiskálním čtvrtletí zisk o 11,9 procenta na 8,72 miliardy USD (193,2 miliardy Kč). Firma prodala více iPhonů, iPadů a počítačů Mac. Příjmy a prodej iPhonů pak překonaly očekávání analytiků. Apple je optimistický i ve výhledu na fiskální čtvrté čtvrtletí. Vyplývá to z údajů, které společnost zveřejnila v úterý.

Foto: Apple

Apple

Článek

Příjmy se za tři měsíce do 1. července zvýšily o 7,2 procenta na 45,51 miliardy USD. Analytici čekali příjmy jen 44,89 miliardy USD. Fiskální třetí čtvrtletí je obvykle pro Apple nejslabším čtvrtletím v roce.

Prodej iPhonů stoupl o 1,6 procenta na 41,03 miliónu kusů. Analytici čekali růst prodeje jen na 40,7 miliónu kusů. Apple ve druhé polovině roku uvede na trh nový přístroj a mnoho zákazníků obvykle před touto událostí vyčkává s koupí nového telefonu.

Ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí Apple očekává příjmy v rozmezí 49 miliard až 52 miliard USD. Podle analytiků dotazovaných agenturou Reuters mají příjmy v průměru činit 49,21 miliardy USD. Prodej telefonů má v tomto čtvrtletí mírně stoupnout na 45,55 miliónu z 45,51 miliónu loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám