Hlavní obsah

Zdražování pohonných hmot pokračuje, cena benzínu se blíží 30 korunám

Zdražování pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku v uplynulém týdnu pokračovalo, jeho tempo ale zpomalilo. Průměrná cena Naturalu 95 se od minulé středy zvýšila o osm haléřů na 29,90 korun za litr, cena nafty vzrostla o 12 haléřů na 28,25 korun za litr. O týden dříve pohonné hmoty zdražily o více než 40 haléřů. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 15. červnu

Článek

Benzín i nafta se vrátily k růstu v březnu, předtím jejich ceny měsíce klesaly. Ceny výrazně stouply zejména na přelomu května a června. Od poloviny května zdražil benzín zhruba o 1,3 koruny, nafta pak o více než 1,5 koruny.

Nejdražší benzín v ČR je stále na Vysočině, kde ho řidiči tankují v průměru za 30,31 Kč/l. Nad třicetikorunovou hranici se cena Naturalu 95 dostala ještě v Plzeňském kraji a v Praze, na jižní Moravě pak litr benzínu průměrně stojí přesně 30 korun. Za naftu se platí nejvíc v hlavním městě, a to průměrných 28,83 Kč/l.

Nejlevnější benzín nabízejí čerpací stanice v Moravskoslezském kraji, průměrně tam stojí 29,58 Kč/l. Naftu natankují řidiči nejlevněji v Královéhradeckém kraji, kde zaplatí za litr v průměru 27,91 Kč.

Anketa

Jak se vyrovnáváte s dražšími pohonnými hmotami?
Omezuji počet jízd autem a snažím se jezdit úsporněji
61,2 %
Nijak, jezdit musím
38,8 %
Celkem hlasovalo 152 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám