Hlavní obsah

Zdražování benzínu a nafty se zastavilo

Růst cen pohonných hmot v Česku se v týdnu prakticky zastavil. Litr Naturalu 95 nyní stojí v průměru 29,91 Kč, tedy stejně jako minulou středu. Nafta zdražila jen mírně, a to o tři haléře na průměrných 28,31 koruny za litr, vyplývá z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 29. červnu

Článek

Nejdražší benzín nabízejí čerpací stanice na Vysočině. V průměru tam stojí 30,28 Kč/l.

Nad třicetikorunovou hranici se cena naturalu dostala ještě v Plzeňském kraji, v Praze, v Jihomoravském a Olomouckém kraji. Ve středních Čechách pak litr benzínu stojí v průměru přesně 30 korun. Naopak nejlevnější benzín je v Moravskoslezském kraji, kde se prodává průměrně za 29,57 Kč/l.

Za naftu zaplatí řidiči nejvíce na Vysočině a v Praze, průměrná cena tam dosáhla shodně 28,91 koruny za litr. Cena nafty se ve třech krajích dostala pod osmadvacetikorunovou hranici. Nejméně stojí v Královéhradeckém kraji, a to průměrných 27,90 Kč/l. O několik haléřů dražší je v Moravskoslezském a Pardubickém kraji.

Benzín i nafta se vrátily k růstu v březnu, předtím jejich ceny měsíce klesaly. Ceny výrazně stouply zejména na přelomu května a června. Od poloviny května zdražil benzín zhruba o 1,30 koruny, nafta pak o více než 1,50 koruny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám