Hlavní obsah

Zájezdy do Řecka se prodávají krizi navzdory, tvrdí cestovky

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

Současná politická situace v Řecku nemá na prodej zájezdů do této jihoevropské země zatím žádný vliv. Vyplývá to z rychlé analýzy, kterou realizovala Asociace cestovních kanceláří České republiky (ACK ČR). Novinky o tom informoval její předseda Viliam Sivek.

Foto: Profimedia.cz

Kassandra

Článek

"Ukázalo se, že Řecko, podobně jako třeba Chorvatsko, má své věrné návštěvníky, kteří se do něj každoročně vrací," uvedl Sivek, který se ještě vrátil k nedávným informacím o akceptování eura v Řecku. "Případ, který média zveřejnila, se odehrál u svérázného, potetovaného anglického majitele jedné malé restaurace, který se rozhodl změnit svět," sdělil Sivek. [celá zpráva]

Podle něj v Řecku i na jednotlivých ostrovech fungují bankomaty bez problémů a euro je jako hlavní měna akceptováno ve všech hotelech, restauracích a obchodech.

Podle Vasilise Panatsise, majitele cestovní kanceláře Greece Tours, odletěli první klienti do Řecka již začátkem května a nesetkali se s žádnými problémy. "Stálicemi zůstávají největší ostrovy Kréta a Rhodos," doplnil Panatsis. Pokud jde o prodej zájezdů, oproti loňsku pokles počtu klientů dosud nezaznamenal. Rovněž přivítal, že mezi Prahou a Aténami zahájily před nedávnem provoz řecké aerolinky Aegean. [celá zpráva]

Lepší servis i cena

Jak uvedla Romana Slížková, výkonná ředitelka Exim Tours, hoteliéři i ostatní podnikatelé v cestovním ruchu se snaží poskytovat klientům lepší služby a nalákat je na zvýšenou péči i lepší servis, případně i akčními nabídkami, které se projeví na celkové ceně zájezdu.

"Po mírně sníženém zájmu v minulých měsících pociťujeme s přicházející hlavní sezónou výrazně vzrůstající zájem o dovolenou v Řecku, zejména mezi rodinami s dětmi," uvedla Slížková s tím, že z jejího pohledu vítězí Kréta.

Demetrios Lambrou, ředitel CK Venus Trade and Tours, považuje za nejvíce oblíbené destinace ze svého pohledu ostrovy Thassos, Korfu, Zakynthos, Lesbos, Krétu, Rhodos či Kos, stejně jako poloostrov Peloponés či řeckou pevninu – Olympskou riviéru. Ceny zájezdů do Řecka i řecké ostrovy kvůli akčním nabídkám klesly podle Lambrou na historické minimum. "Například tříhvězdičkový hotel s polopenzí lze v nejbližších termínech nyní zakoupit za 7990 korun na osobu se všemi poplatky," připomněl Lambrou.

Podle Jiřího Káše, majitele cestovní kanceláře Pradok, je prodej částečně ovlivněn situací vyvolanou negativní mediální kampaní, která o Řecku běží. Jeho oblíbenou destinací je Korfu.

Volby napoví, jak dál

O dalším osudu Řecka do značné míry napoví výsledky parlamentních voleb, které se uskuteční 17. června. Pokud by zvítězila levice, podle svých slov by hodlala zmrazit klesající důchody nebo naopak zvýšit minimální mzdu. Země by navíc přestala plnit dohodu o mezinárodní finanční pomoci. [celá zpráva]

Jak ovšem varuje proevropská konzervativní opozice, tyto kroky by mohly Řecko dovést ke krachu.

Anketa

Chystáte se letos na dovolenou do Řecka?
Ano, už mám koupený zájezd
19,3 %
Nevím, zatím ještě zvažuji
13,5 %
Ne, do zahraničí pojedu jinam
30 %
Ne, zůstanu v Čechách
37,2 %
Celkem hlasovalo 4197 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám