Hlavní obsah

Zájem o pomůcky pro levoruké mají kanceláře i úřady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Žádanou pomůckou pro domácnosti, ale také pro kanceláře jsou potřeby pro levoruké, které letos začal nabízet první specializovaný obchod v Praze. Zájem o jeho zboží prý mají jednotlivci, ale také firmy a úřady.

Článek

"Lidé si stále ještě nezvykli, že si mohou nakoupit tyto předměty. Naši zákazníci byli dosud spíše jednotlivci, kteří si je kupují pro sebe. Chodí k nám také pravorucí pro dárky svým levorukým příbuzným, partnerům, nebo kamarádům. První hromadnou objednávku jsme už ale obdrželi i od firmy," řekl mluvčí obchodu levaruka.cz Patrik Nacher.

I když předměty pro levoruké vypadají na první pohled banálně, lidem, kteří o ně stojí, hodně pomohou. "Pravítko začíná od vyššího čísla, ořezávátko má ostří opačně," vysvětlil Nacher.

Odhaduje se že zhruba deset procent populace je levorukých. Pomoci si většinou ale musí sami. Zaměstnavatelé jim málokdy vycházejí vstříc. "Naši snahou je dostat levoruké potřeby nejen do soukromí jedinců, ale i do práce," říká Nacher. Zájem podle něj už projevují úřady i firmy.

Násilné přeučování bylo v Česku zrušeno před více než čtyřiceti lety. Teprve v současné době však mohou využívat pomůcky, které jim výrazně usnadní život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám