Hlavní obsah

Začíná přestavba pražského Hlavního nádraží, postihne desítky spojů

PRAHA

Od pondělí na Hlavním nádraží Praha výluka, Od pondělí začne na pražském hlavním nádraží výluka při níž České dráhy změní výchozí a cílové stanice desítek spojů. Informoval o tom mluvčí drah Ondřej Kubala. Důvodem výluky je kompletní přestavba nádraží.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hlavní nádraží čeká kompletní rekonstrukce

Článek

Od pondělí 30. června do 6. září nepojedou některé vlaky EuroCity z Německa na pražské hlavní nádraží, ale pouze do Holešovic. Jde o spoje z Berlína (EC 179) a z Ostseebad Binz (EC 371) a v opačném směru spoje z Holešovic do Berlína a Hamburku (EC 176), Berlína (EC 178), Drážďan, Lipska a Basileje (EN 352) a do Berlína a Amsterodamu (EN 378).

Od 30. června do 10. září nepojedou rychlíky Praha - Hradec Králové a zpět do stanic Praha hlavní nádraží a Praha-Vršovice, ale budou začínat a končit na pražském Masarykově nádraží. Z Masarykova nádraží pojedou o šest minut dříve, než je jejich standardní odjezd z hlavního nádraží.

Od 30. června do 31. srpna bude uzavřena trať Praha hlavní nádraží - Praha-Smíchov. Všechny rychlíky od Plzně a všechny osobní vlaky od Berouna budou končit a začínat ve stanici Praha-Smíchov. Výjimkou je vlak EuroNight Galileo Galilei Františkovy Lázně - Budapešť a zpět, který pojede v Praze odklonem.

Jízdenka z vlaku bude platit i v metru

Po dobu výluky mohou cestující, kteří mají papírový jízdní doklad pokračovat v cestě metrem B v úseku Smíchovské nádraží - Vysočanská a po trase C v úseku Florenc - Hlavní nádraží. V případě, že má cestující například jízdenku In-gold, nebo In-kartu s aplikací In-senior, vydá mu vlaková četa nebo pokladní na nádraží náhradní papírový doklad, který poslouží jako jízdenka na metro.

Pražská nádraží Smíchov, hlavní a Masarykovo spojuje také tramvajová linka 14, která bude po dobu letních prázdnin a výluk posílena linkou 34. 

Reklama

Výběr článků

Načítám