Hlavní obsah

Ne všichni menstruující jsou ženy. Výrobce vložek Always odstraní z obalu ženský symbol

Novinky, tov

Firma Procter & Gamble odstraní z obalu hygienických potřeb Always symbol Venuše používaný pro ženské pohlaví. Reaguje na požadavky aktivistů z řad lidí s odlišnou genderovou identitou, například transsexuálů, informoval server CNN.

Foto: repro Twitter

Ženský symbol má zmizet.

Článek

Transgenderoví a další aktivisté veřejně vyzvali Procter & Gamble ke změně balení, konkrétně k odstranění symbolu Venuše v podobě kruhu nad křížkem. Argumentovali tím, že ne všichni menstruující jsou ženy a ne všechny ženy menstruují. Uvedený symbol prý může transsexuálům způsobovat „nepříjemné pocity“.

Prodejce oděvů Primark zavedl genderově neutrální převlékací kabinky

Ekonomika

Firma podle informací CNN hodlá požadavku vyhovět. „Pravidelně posuzujeme naše výrobky a balení a bereme v potaz odezvu zákazníků, tak abychom vyhověli všem, kdo je používají,“ uvedla firma v prohlášení. Zatím nicméně neupřesnila, kdy obal upraví.

V nemocnici měli muže za obézního. Jeho těhotenství poznali příliš pozdě

Koktejl

Situace je dalším příkladem toho, jak se v poslední době firmy i vlády snaží vyjít vstříc stále aktivnějším zástupcům jiného či neurčitého pohlaví. Podobná opatření dělají i firmy jako Lyft, Mastercard nebo Tinder. V některých jazycích hledají oslovení pro „třetí pohlaví“ i třeba banky ve svých formulářích.

Anketa

Rozdělujete lidi na dvě, nebo více pohlaví?
Dvě
95,9 %
Více než dvě
4,1 %
Celkem hlasovalo 12973 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám