Hlavní obsah

Výrobce textilií Pegas Nonwovens končí na varšavské burze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Znojemský výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens ukončí obchodování se svými akciemi na varšavské burze. Důvodem jsou nízké objemy obchodů, které neodpovídají nákladům vynaloženým na kotaci akcií, čili úřední připuštění k obchodování na burze. Akcie Pegasu zůstávají obchodované na pražské burze, uvedla ve čtvrtek firma.

Foto: Profimedia.cz

Varšavská burza

Článek

Představenstvo schválilo záměr ve čtvrtek. Předpokládá se, že naposledy se bude s akcemi na burze obchodovat v polovině března. Podle polských zákonů je nutné akcie nabídnout akcionářům k odkupu.

K čtvrtku je takto evidováno 434 531 akcií, což tvoří 4,7 procenta základního kapitálu společnosti. Cena bude 127 zlotých za jednu akcii (786 Kč), celkem tedy přes 341 milionů korun. Akcionáři mají možnost si akcie ponechat. Podle mluvčího Pegasu Nonwovens Jana Židka se cena blíží tržní ceně akcií.

Pegas má závody ve Znojmě, v Bučovicích a také v Egyptě poblíž Káhiry. Vyrábí netkané textilie na bázi polypropylenu a polyetylenu, které se využívají nejen pro hygienu, ale i ve stavebnictví, zemědělství či zdravotnictví.

Za loňská tři čtvrtletí činily tržby 4,3 miliardy korun. Společnost je součástí mezinárodního holdingu se sídlem v Lucembursku a zaměstnává v ČR 570 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám