Hlavní obsah

Volkswagen letos ve Wolfsburgu vyrobil nejvíce aut za 21 let

Německý automobilový koncern Volkswagen letos ve své kmenové továrně ve Wolfsburgu vyrobil zhruba 807 000 vozů, tedy nejvíce za posledních 21 let. Informoval o tom server Automobilwoche. Oproti roku 2012 produkce závodu stoupla o 47 000 vozů, zhruba o šest procent.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Golf Variant

Článek

Na celkové výrobě továrny se téměř polovinou podílela produkce nové verze populárního modelu Golf. Šéf závodní rady VW Bernd Osterloh počítá s růstem produkce závodu také v příštím roce. "Jsem optimistický ohledně oživení poptávky na důležitých trzích," řekl Osterloh v rozhovoru pro list Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

Koncern Volkswagen v listopadu meziročně zvýšil celkové dodávky zákazníkům o zhruba čtyři procenta na 828 600 vozů. V období od ledna do listopadu zaznamenal nárůst o téměř pět procent na 8,68 miliónu vozů. V celém letošním roce počítá s rekordním odbytem 9,5 miliónu vozů.

Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Volkswagen těží ze silného růstu prodeje v Číně, který kompenzuje slabou evropskou poptávku. Součástí koncernu jsou také značky VW, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini nebo Seat. Loni firma převzala rovněž výrobce sportovních vozů Porsche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám