Hlavní obsah

Vodafone zlevní od července volání do zemí EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pobočka společnosti Vodafone sníží od července ceny roamingového volání v rámci EU a Švýcarska o 16 procent. Cena odchozího hovoru tak klesne na 6,30 koruny za minutu. Podobnou úpravu již oznámil i konkurenční T-Mobile.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Cena posílaných SMS klesla téměř o pětinu na 1,99 koruny a MMS o 42 procent na 6,63 koruny. Internet zlevní na polovičních 6,6 koruny za jeden MB dat. Spolu se změnou ceny roamingu se ruší služby zpětného volání ze zahraničí pro zákazníky s předplacenými kartami.

Tarif Vodafone World Roaming, kterého se změny týkají, je podle zástupců operátora určen především pro zákazníky, kteří volají a píší méně a datové připojení využívají minimálně. Pro zákazníky cestující v rámci EU a ve Švýcarsku Vodafone doporučuje program Roaming na den, kde zaplatí jednorázový denní poplatek 99 korun a mají k dispozici své volné minuty a SMS do všech sítí tak, jako kdyby byli doma.

Zákazníci využívající tarif Vodafone World Roaming v rámci EU budou o změně cen informováni prostřednictvím SMS. Ceny ostatních roamingových tarifů zůstávají nezměněné.

Operátor je od roku 2005 členem Vodafone Group. Firmě klesl v prvním čtvrtletí meziročně počet zákazníků o 122 tisíc na 3,24 miliónu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám