Hlavní obsah

Vlastník Sokolovské uhelné Štěpánek je po smrti

• Aktualizováno
Novinky, ČTK, bož

Většinový vlastník Sokolovské uhelné a.s. František Štěpánek je po smrti. Na webu to uvedla společnost Sokolovská uhelná. Podle informací magazínu Forbes a serveru SeznamZprávy spáchal sebevraždu. Předsedovi dozorčí rady uhelné společnosti, která je největším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji, bylo 66 let.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Většinový vlastník Sokolovské uhelné a.s. František Štěpánek je po smrti

Článek

„Trápily ho obtíže firmy, kterou dlouhá léta vedl a budoval a zřejmě také trpěl depresemi,“ uvedl jeden z obchodních partnerů pro Forbes.

Podle informací serveru SeznamZprávy se Štěpánek zastřelil ve čtvrtek noci nebo v brzkých ranních hodinách. Policie na dotaz ČTK uvedla, že prověřuje úmrtí 66letého muže, jméno ale nesdělila.

Podle serveru SeznamZprávy byl delší dobu ve špatném psychickém stavu. Štěpánek prý těžce nesl, jak na společnost ekonomicky dopadala opatření související s ochranou klimatu.

Sokolovská uhelná utlumí činnost, o práci může přijít tisícovka lidí

Ekonomika

Zvyšující se cena emisních povolenek a tlak na útlum využívání fosilních paliv vedl vedení k firmy k oznámení začátku útlumu. Během letošního a příštího roku by firmu mělo opustit až na 1000 lidí.

„Naše firma i celý region v jeho osobě ztrácí obrovského patriota, který žil pro tento kraj i tuto společnost. Byl jedním z hlavních iniciátorů podpory regionu, významných investičních i revitalizačních projektů, které zásadní měrou přispěly k rozvoji Sokolovska i celého kraje,“ uvedla firma na svých stránkách a vyslovila soustrast rodině.

František Štěpánek se narodil v roce 1953 v Sokolově. Po absolvování Vysoké školy báňské v Ostravě od roku 1979 působil v provozech Sokolovské uhelné, kterými prošel od nejnižších až po nejvyšší pozice.

Štěpánek v posledních letech už osobně těžařskou firmu formálně neřídil a vedl jen dozorčí radu. Společnost zaměstnává okolo 3000 lidí, další tisíce lidí jsou na ni navázány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám