Hlavní obsah

Vítězství v soutěži Obchodník roku 2012 si odnesla dm drogerie

Praha

Obchodníkem roku 2012 se stala síť drogerií dm drogerie markt, která tak na prvním místě vystřídala diskontní řetězec Lidl. Výsledky desátého ročníku soutěže byly ve čtvrtek vyhlášeny v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na základě rozsáhlého zákaznického výzkumu bylo také uděleno sedm ocenění oborových kategorií, ve kterých zvítězily Globus, Sportisimo, Alza.cz, dm drogerie markt, Datart, Neoluxor a OBI. Cenu veřejnosti, udělovanou na základě hlasování zákazníků na internetu a přes SMS, získala společnost Lidl.

Absolutní vítěz jubilejního desátého ročníku ocenění, dm drogerie markt, byl určen na základě výsledků výzkumu společnosti Incoma GfK. Na druhém místě se v kategorii Absolutní vítěz prosadila také drogistická společnost – Teta/Schlecker a na třetím místě se umístil Neoluxor.

„Letošní ročník ocenění přinesl na vítězných příčkách řadu změn, což odráží dynamický vývoj maloobchodu. Obchodníci rozšiřují šíři svého sortimentu, poskytují výhodné nabídky a v boji o zákazníky přináší i nejrůznější inovace,“ uvedl Miroslav Lukeš, ředitel MasterCard Europe pro ČR, která je generálním partnerem soutěže.

Vedle hlavní kategorie byli na základě průzkumu vybráni i vítězové sedmi oborových kategorií. Prodejcem potravin roku 2012 byl zvolen Globus, cenu pro internetového prodejce získala Alza.cz. Ocenění Prodejce elektrotechniky roku 2012 získala společnost Datart.

Přehled vítězů ocenění MasterCard Obchodník roku 2012
kategorievítěz
Absolutní vítěz MasterCard Obchodník roku 2012dm drogerie markt
MasterCard Prodejce potravin roku 2012 (hypermarkety, supermarkety, potraviny)Globus
GE Money Bank Prodejce odívání roku 2012Sportisimo
MasterCard Internetový prodejce roku 2012Alza.cz
MasterCard Drogerie a parfumerie roku 2012dm drogerie markt
MasterCard Prodejce elektrotechniky roku 2012Datart
GE Money Bank Prodejce knih, CD a DVD roku 2012Neoluxor
MasterCard Prodejce pro dům a zahradu 2012OBI
MasterCard Obchodník roku 2012 – GE Money Bank Cena veřejnostiLidl
Zdroj: www.obchodnik-roku.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám