Hlavní obsah

Ve Vídni odmítli odbavovat letadla SkyEurope

– Vídeň • Aktualizováno
Novinky, ČTK, aš, APA

Několik letů slovenské nízkonákladové společnosti SkyEurope odmítlo ve čtvrtek odbavit vídeňské letiště, uvedla rakouská tisková agentura APA. Po dohodě, že přepravce uhradí do pátku dluhy, jako první mohlo odletět s pětihodinovým zpožděním letadlo do Atén. Zpožděny budou odlety do Nice, Zadaru, Barcelony, Amsterodamu, Bukurešti, Splitu a Bratislavy.

Článek

Vídeňské letiště odmítlo odbavit lety do Soluně v 11:10, Burgasu v 11:20, Atén ve 12:00 a Nice ve 14:25. U všech letů bylo uvedeno, že jsou o několik hodin opožděny. Stejná zpráva o zpoždění se objevila i u letů do Barcelony a Amsterdamu s plánovaným časem odletu 16:30 a 17:55 a následných spojů.

Firma se snažila prekérní situaci rychle řešit. "Probíhá jedná s vídeňským letištěm,“ uvedl mluvčí SkyEurope Ronald Schranz. "Dělá se vše, aby se našlo řešení,“ dodal ještě. Jednání vedl šéf firmy Nick Manoudakis. Nakonec dosáhl výsledku, když slíbil, že letišti společnost uhradí dluhy do pátku 15:00.

Zástupkyně SkyEurope si rakouským médiím stěžovala, že letiště firmu podrobněji neinformovalo, takže nemohla říci cestujícím, co se děje.

Postup vídeňského letiště nepostihl jen cestující odlétající z rakouské metropole, ale také lidi v cílových destinacích, kteří se chtěli do Vídně vracet letadly slovenského nízkonákladového přepravce. 

Společnost trápí finanční potíže

SkyEurope je od konce června v režimu ochrany před věřiteli kvůli insovenci. [celá zpráva]

V minulých týdnech měla letadla společnosti problémy s odletem několikrát. Pařížské letiště Orly zadrželo stroj SkyEurope kvůli údajným dluhům za manipulační poplatky. [celá zpráva]

Cestující v Praze zas museli dlouhé hodiny čekat na to, až aerolinky přistaví jiné letadlo. Jedno jim totiž kvůli poruše chybělo.

Před nedávnem se objevily zprávy o tom, že zadlužený přepravce našel nového investora, který by ho mohl zachránit. Rakouská investorská skupina FOCUS Equity je ochotna přinést do firmy až 16,5 miliónu eur (zhruba 422 miliónů Kč). Podmínkou je ale úspěšné dokončení restrukturalizace. Dohoda už byla podle mluvčích SkyEurope podepsána. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám