Hlavní obsah

Ve dnech státního smutku kasina zavřou, loterie ale budou fungovat

• Aktualizováno
Právo, Novinky, vč, sp, jas

V souvislosti s třídenním státním smutkem bude výrazně omezen hazard. Zákon nařizuje zakázat například ty druhy hazardu, které jsou provozovány v hernách a kasinech. V těchto prostorách nesmí být v uvedenou dobu provozovány výherní hrací přístroje, videoloterijní terminály, ruleta, karetní hry a další druhy hazardních her. Přijímány nebudou ani kurzové sázky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

To se dotkne sázkových kanceláří, jako je například Tipsport, Fortuna, nová Sazka, Chance a Synottip. Dříve uzavřené sázky by ale měly proběhnout.

Mluvčí společnosti Fortuna Petr Šrain Novinkám řekl, že pobočky společnosti zůstanou v pátek uzavřené. "Ve středu a ve čtvrtek budou pobočky otevřeny pro běžný zákaznický servis," upřesnil Šraim.

Původně Fortuna chtěla nechat pobočky zavřené po celou dobu trvání státního smutku. "Kurzové sázky nebudou možné," doplnil.

"Nebudeme přijímat kurzové sázky," doplnil mluvčí společnosti Sazka Václav Jalovecký s tím, že nebude možné vsadit ani v rámci hry Sazka.

Přes internet vsadit půjde

Společnost Tipsport podle mluvčího Lubomíra Ježka ponechá sázkařům možnost využít ke kurzovému sázení internet. Na pobočkách nebudou od středy do pátku kurzové sázky přijímány. V pátek bude výrazně omezen i provoz ostatních doplňkových služeb na pobočkách.

Mluvčí společnosti Chance Markéta Světlíková Novinkám řekla, že pravděpodobně pobočky také uzavřou, ale že ještě probíhá jednání.

Naopak zákon ani ve dnech smutku nezakazuje například všechny číselné loterie, do kterých patří například Sportka provozovaná novou Sazkou, nebo Loto organizované Fortunou. Středeční losování Sportky ani Lota by tedy nemělo být nijak ohroženo.

Automaty poběží normálně

Zákon podle výkladu deníku Právo umožňuje hrát i v hospodách na výherních hracích přístrojích nebo videoloterijních terminálech.

Zákon sám o sobě ani nebrání, aby proběhly tomboly, kdy se losy prodávají a výhry vydávají v den a místě slosování, a dále se mohou prodávat i klasické a stírací losy.

Výběr článků

Načítám