Hlavní obsah

Vánoční světelný řetěz může způsobit úraz elektrickým proudem

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala prodej vánočního světelného řetězu z Číny, který může způsobit úraz elektrickým proudem. Podle obchodní inspekce předepsanému vzoru neodpovídají rozměry zástrčky řetězu.

Foto: Česká obchodní inspekce

Článek

"Při zasouvání vidlice proto může dojít snadno k úrazu elektrickým proudem," uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Zranění si podle inspekce člověk může způsobit také po vytržení kabelu, ke kterému není dostatečně připevněný kryt elektronické jednotky.

U světelného řetězu nejsou všechny povinné a potřebné bezpečnostní údaje, upozornila inspekce. "Informace o jednotlivých režimech svícení jsou uvedeny pouze v anglickém jazyce," dodal mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Česká obchodní inspekce

Řetěz od neznámého výrobce dováží pražská společnost Ocean Logistic. Země původu je Čína.

Světelný řetěz se 100 žárovkami je navíc opatřen klamavými informacemi v češtině, které tvrdí, že je ho možné používat ke svícení venku i uvnitř, podle původního anglického popisku se ale smí zapínat jen uvnitř.

Reklama

Výběr článků

Načítám