Hlavní obsah

V zimě přijelo do ČR milión cizinců

– PRAHA

Od ledna do března se v českých hotelech ubytovalo celkem 2,4 miliónu hostů, což je meziročně o 5,5 procenta více. Kupodivu ale bylo meziročně méně zahraničních turistů. O růst se starali jen ti tuzemští. Český statistický úřad, který data v úterý zveřejnil tvrdí, že to může být z několika důvodů.

Článek

Buď, že letošní Velikonoce, kdy do ČR jezdí více lidí ze zahraničí, připadly letos až na duben a do statistisky za 1. čtvrtletí se tak nedostaly, nebo to může být i to, že byla dlouhá zima a trvalo, než sníh slezl. ČR není typická země pro zimní radovánky.

Zahraničních hostů se do března ubytovalo 1,1 miliónů, domácích 1,3 miliónů.

Již tradičně nejvíce turistů přijelo z Německa, dále z Velké Británie a Itálie. Jako obvykle cílovým místem zahraničních hostů byla nejčastěji Praha a dále Královéhradecký a Karlovarský kraj.

Reklama

Související témata:

Související články

ČR láká do země hlavně majetné turisty

Česká republika dělá v poslední době vše, aby přilákala ještě více turistů. Po televizních spotech, které se vysílají na světových televizních kanálech...

Česko chce lákat turisty i mimo Prahu

Praha je pro zahraniční turisty hlavním lákakadlem. Ostatní části České republiky navštíví zhuba 40 procent turistů z těch, kteří váží cestu do naší vlasti....

Výběr článků

Načítám