Hlavní obsah

V pražských Vysočanech už teče teplá voda, oprava trvala den a půl

– Praha • Aktualizováno

Zhruba den a půl trvala oprava havárie horkovodu, ke které došlo v noci na středu a kvůli níž se ocitly stovky domácností, některé podniky a nemocnice s poliklinikou v pražských Vysočanech bez tepla a teplé vody. Práce byly dokončeny ve čtvrtek před polednem, sdělil mluvčí Pražské teplárenské Radek Ježdík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letecký snímek pražských Vysočan.

Článek

Zásobování bylo omezené v oblasti mezi ulicemi Českomoravská, Freyova, Podnádražní a Podvinný mlýn. Podle Ježdíka se v Ocelářské ulici porouchal ventil na potrubí o průměru půl metru, samotná oprava trvala desítky minut. Desítky hodin se ale čekalo, až se místo havárie ochladí a bude k němu přístup. Vyvěrala tam horká voda a unikala pára.

Nemocnici s poliklinikou ve Vysočanech provozuje soukromá společnost, lůžkovou část má třeba na ortopedii nebo v oddělení následné péče. Náhradní zdroj tepla v nemocnici není. „Máme 110 lůžek, pacientům je zima,“ řekl ve čtvrtek ráno technický pracovník nemocnice. Ve středu bylo podle něj v budově ještě teplo z předchozí doby, ve čtvrtek byla situace horší.

Bez tepla a teplé vody byly také mateřská a základní škola Na Balabence, sdělila mluvčí Prahy 9 Linda Urbášková. Díky relativně teplému počasí zůstaly děti ve třídách a učily se. Výpadek tepla postihl i úřad městské části, dodala mluvčí. Žádná speciální opatření ale radnice nezavedla.

Na místě havárie v Ocelářské ulici začala už v úterý před desátou večerní unikat horká pára. Policie na místě regulovala dopravu, především průjezd autobusů od stanice metra Českomoravská.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám