Hlavní obsah

V Pilsen Steel se rozjela výroba, pracuje už téměř polovina zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Téměř polovina z asi 900 zaměstnanců hutí a kováren Pilsen Steel už pracuje, další polovina z nich je doma za 80 procent mzdy. Plná výroba pecí i lisů se rozběhne do konce listopadu.

Foto: Ivan Blažek , Právo

Společnost Pilsen Steel

Článek

Firma, která je od 17. září v úpadku kvůli předlužení a od konce června nevyráběla, má obnovené dodávky veškerých energií a její obchodníci intenzivně shánějí nové zakázky. Peníze podnik získal začátkem října od skupiny KKCG.

KKCG hutím půjčila nejprve 100 miliónů korun, do konce roku poskytne celkem čtvrt miliardy korun. To by mělo bez problémů stačit na financování provozu do konce roku. KKCG chce zachovat současnou zaměstnanost. [celá zpráva]

Zakázek zatím mnoho není

„Výroba se pomalu rozbíhá, žádné problémy nejsou. Funguje předběžný věřitelský výbor, který schvaluje všechny důležité procesy," uvedl personální ředitel podniku Pavel Ratislav. Renomé podniku se pomalu vrací zpět, ale zakázek zatím mnoho není. Trvalé využití všech lidí bude záležet na objemu zakázek.

Za půl roku odešlo na vlastní žádost 40 lidí. Nedávno dala firma kvůli optimalizaci stovku výpovědí a do konce roku by s přirozenými odchody měla zaměstnávat asi 750 lidí. Ekonomická situace firmy je nyní pod přísnou kontrolou prozatímního věřitelského výboru, insolvenčního správce i KKCG.

Největším věřitelem plzeňské firmy vlastněné ruským podnikatelem Igorem Šamisem je ruská Vněšekonombanka, která zatím do insolvenčního řízení pohledávky nepřihlásila. Šamis si od ní půjčil na nákup Pilsen Steel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám