Hlavní obsah

V letadle z Nice do Prahy se porvali cestující

Novinky, pit, ok
Praha

Horko v oblacích, konkrétně na palubě letounu Českých aerolinií (ČSA) letícího z francouzského města Nice do Prahy, bylo v neděli 18. srpna. Do vlasů si vjeli dva pasažéři a při vyříkávání si názorů neváhali použít ani pěsti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedl Blesk.cz s odkazem na jednoho ze svědků, byli oba cestující posilněni alkoholem a do jejich fyzického sporu, při kterém dokonce tekla i krev, se musel vložit pracovník ochranky. Ten je od sebe odtrhl a do konce letu hlídal.

Podle mluvčího Českých aerolinií Daniela Šabíka (ČSA) se však nic až tak dramatického na palubě neudálo. „Během letu OK 747 dne 18. srpna 2013 na lince z Nice do Prahy došlo pouze ke slovní výměně dvou cestujících. K žádnému fyzickému kontaktu nebo dokonce napadení nedošlo,“ uvedl Šabík pro Novinky.

Jak dále informoval Šabík, ihned zasáhla posádka a pokřikující cestující uklidnila. „Nedošlo k žádnému zranění ani porušení provozních či bezpečnostních pravidel Českých aerolinií,“ dodal mluvčí s tím, že let následně probíhal za standardních podmínek.

V této souvislosti neprovedla žádný zásah ani policie. „Cizinecké policii incident na palubě letadla nikdo nehlásil, takže jsme tam nezasahovali,“ sdělila Novinkám mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Podle ní záleží čistě na rozhodnutí pilota, jak se k incidentu zachová.

Anketa

Byli jste svědky nějakého podobného incidentu na palubě letadla?
Ano
6,4 %
Ne
93,6 %
Celkem hlasovalo 10720 čtenářů.

Související téma

Reklama

Výběr článků

Načítám