Hlavní obsah

V insolvenci se ocitla letos třetí cestovka CK Filip

Novinky, pit
Ostrava

Ostravská cestovní kancelář CK Filip, působící na trhu od roku 2003, se dostala do finančních problémů. Už v úterý bylo zahájeno insolvenční řízení s její sesterskou společností, cestovní agenturou Filip Travel. Informovala o tom Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle viceprezidenta AČCKA Tomia Okamury jsou postiženy maximálně dvě desítky českých turistů.

Z vyjádření majitele vyplývá, že CK nemá žádného svého klienta v zahraničí. Cestovka je podle údajů na svých internetových stránkách proti úpadku pojištěna u České podnikatelské pojišťovny.

„Letos tato CK prodala zájezdy na léto ostatním cestovním kancelářím pro několik desítek českých klientů. Sama letos prodala zájezdy v podobě lázeňských pobytů pro maximálně 20 svých klientů,“ informoval Okamura s tím, že se specializovala na prodej zájezdů ostatních cestovní kanceláří a na organizaci zájezdů na přání. Krajský soud v Ostravě už vyzval věřitele, aby podali přihlášky svých pohledávek.

V letošním roce tentýž problém potkal už CK Asteri tour a CK Redgreentours. V České republice působí podle seznamů pojišťoven 1035 cestovních kanceláří, které v loňském roce na tuzemském trhu prodaly přes dva milióny zájezdů, připomněl Okamura.

Reklama

Výběr článků

Načítám