Hlavní obsah

V čele Leo Expressu vystřídá Leoše Novotného jeho otec

Novinky, tov

Předsedou představenstva dopravce Leo Express se stane bývalý vlastník potravinářského gigantu Hamé Leoš Novotný starší. V čele vedení nahradí svého syna a zakladatele firmy Leoše Novotného mladšího, informoval ve čtvrtek mluvčí Leo Expressu Emil Sedlařík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Leo Express se nyní bude soustředit na expanzi na evropské železnice. Vedle toho firma provozuje také autobusovou dopravu.

„Díky liberalizaci železnice se v Evropě nyní hraje o 22 miliard eur. To je příležitost pro opravdu velké hráče, kteří se nebojí investovat velký kapitál a počítají s delší návratností vložených investic. Proto jsem se rozhodl ještě více zapojit do chodu Leo Expressu a pomoci mu v další expanzi na železnici,“ uvedl Leoš Novotný starší.

Jeho zvolení novým předsedou představenstva má v pátek potvrdit valná hromada firmy.

Foto: ČTK

Leoš Novotný starší

V představenstvu bude dále zasedat Leoš Novotný mladší a generální ředitel Leo Expressu Peter Köhler. Dozorčí radu Leo Expressu povede právník Stanislav Knotek, který již přes třicet let Leoši Novotnému staršímu radí. Dozorčí radu Leo Expressu doplní také dcera Leoše Novotného staršího, advokátka Veronika Kvěch.

Leo Express přepravil v prvním pololetí 1,25 milionu cestujících a do konce roku jich plánuje přepravit přes dva miliony. Firma letos čeká tržby přes jednu miliardu korun. Loni společnost vykázala čistý zisk 2,5 milionu korun a poprvé od svého vzniku se dostala ze ztrát.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Leoš Novotný mladší na archivním snímku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám