Hlavní obsah

Úspěch pro český vyhledávač letenek Kiwi. Využívat ho začala AirAsia

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší malajsijská letecká společnost AirAsia se dohodla na spolupráci s českým vyhledávačem letenek Kiwi.com. Bude využívat jeho systém při prodeji letenek do evropských i dalších destinací. Firmy spolupráci oznámily v pátek v Kuala Lumpuru.

Foto: Kiwi.com

Největší malajsijská letecká společnost rozšiřuje svou nabídku o lety zprostředkované vyhledávačem Kiwi.com.

Článek

Více než 50 milionů uživatelů webu AirAsia si teď bude moci díky Kiwi.com zarezervovat lety se zhruba stovkou leteckých společností do destinací, které společnost AirAsia doposud neposkytovala, tedy do Evropy, Austrálie, na Nový Zéland, Blízký východ či do Ameriky.

„Když jsme v roce 2001 AirAsia zakládali jako nízkonákladovou leteckou společnost, vůbec jsem si nemyslel, že někdy budeme nabízet produkty našich konkurentů. Ovšem jestli je jedna věc, které se držím, je to, nikdy neříkat nikdy a věřit i v nemožné,“ uvedl ředitel společnosti Tony Fernandes.

Foto: archiv Olivera Dlouhého

Oliver Dlouhý

Jde o další z úspěchů české firmy, kterou teprve před sedmi lety v Brně založili Oliver Dlouhý a Jozef Képesi.

„Jsem nesmírně hrdý na to, že si AirAsia pro svou transformaci vybrala zrovna naši společnost. Nyní můžeme ve spolupráci s AirAsia a její početnou zákaznickou základnou otevřít platformu zbytku světa, “ řekl Dlouhý.

Český vyhledávač letenek Kiwi po prodeji Američanům už nenabízí lety na Kubu

Ekonomika

Dohoda o spolupráci navazuje na reorganizaci společnosti, která odděluje provoz letecké společnosti AirAsia od portálu airasia.com zaměřeného na cestování a životní styl. Od reorganizace, která byla oznámena v srpnu tohoto roku, firma přijala více než 700 zaměstnanců.

Kiwi patří mezi nejrychleji rostoucí technologické firmy střední a východní Evropy. Loni dosáhla tržeb téměř 31 miliard korun, v roce 2017 to bylo 18,2 miliardy. Většinový podíl v Kiwi.com letos koupil americký fond General Atlantic. Svůj podíl  prodal například investor Ondřej Tomek i další. Spoluzakladatelé Kiwi Dlouhý a Képesi si ve firmě ponechali nadále významný podíl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám