Hlavní obsah

Uber ve třetím čtvrtletí prohloubil ztrátu

Novinky, bož

Společnost Uber Technologies, provozující digitální přepravní platformy, ve třetím čtvrtletí prohloubila hospodářskou ztrátu na 1,46 miliardy amerických dolarů (31,4 miliardy Kč) ze ztráty 1,06 miliardy dolarů ve druhém čtvrtletí. Ve čtvrtek to uvedla agentura Reuters s odvoláním na informovaný zdroj.

Foto: Toby Melville, Reuters

Logo mobilní aplikace Uber

Článek

Čisté tržby vzrostly o 14 procent na dvě miliardy dolarů a hrubé objednávky o 11,5 procenta na 9,7 miliardy dolarů, uvedl zdroj agentury.

Jako soukromá společnost, která není kótovaná na burze, Uber nemusí zveřejňovat hospodářské výsledky. V průběhu letošního roku však část údajů začala publikovat, aby nabídla pohled na svůj výkon.

V Česku Uber působí v Praze a Brně, čelí však kritice taxikářů, kteří ho považují za nekalou konkurenci. V moravské metropoli vydal krajský soud na jejich popud v dubnu předběžné opatření, kterým Uberu zakázal provozovat své služby. [celá zpráva] Vrchní soud v Olomouci však v říjnu předběžné opatření zrušil. [celá zpráva]

V Praze i v Brně taxikáři také uspořádali jízdy, jimiž proti Uberu protestovali.

Záznam: Taxikáři blokovali pomalou jízdou okolí ruzyňského letištěVideo: Novinky

Společnost Uber vznikla v roce 2008 a nabízí možnost objednání osobní přepravy prostřednictvím mobilní aplikace. Platforma na rozdíl od klasických taxi nepoužívá taxametr, ale cenu transparentně vypočítává právě zmíněná mobilní aplikace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám