Hlavní obsah

Travel Service v letní sezóně přepravil 3,5 miliónu lidí

Novinky, tov

Služeb letecké společnosti Travel Service a její obchodní značky SmartWings využilo během tří měsíců hlavní letní sezóny od června do konce srpna více než 3,5 miliónu cestujících. Proti stejnému období loni to je nárůst o 12,6 procenta. V úterý o tom informovala mluvčí firmy Vladimíra Dufková.

Foto: boeing.com

Boeing 737-8 MAX v barvách společnosti Travel Service

Článek

Provoz během letního letového řádu Travel Service zajišťuje flotilou 56 letadel a létá z celkem sedmi zemí (ČR, SR, Polsko, Maďarsko, Francie, Španělsko a Izrael). Nejvíce klientů cestovalo pravidelnými linkami, které Travel Service provozuje pod značkou SmartWings.

„Průměrné obsazení letů na linkách SmartWings dosahovalo v tomto období 92 procent,“ řekl Radek Müller, hlavní manažer značky SmartWings.

Z Česka společnost přepravila za tři měsíce více než 1,8 miliónu pasažérů, což činí meziroční nárůst 14,3 procenta. Nejvíce cestujících směřovalo do Bulharska, Řecka, Španělska a Turecka.

Z pražského letiště letělo pravidelnými linkami SmartWings a charterovými lety 1,4 miliónu cestujících, meziročně o 11,5 procenta více. Z Brna společnost přepravila za tři měsíce 228 tisíc klientů, meziročně o pětinu více. Rostly i počty cestujících z letišť v Ostravě a Pardubicích.

Travel Service je největší českou leteckou společností provozující pravidelné linky pod značkou SmartWings, charterové lety a privátní lety. Kromě ČR působí také v Polsku, na Slovensku a Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti. Travel Service je majoritním akcionářem ČSA. Téměř poloviční podíl v Travel Service vlastní čínská CEFC.

Reklama

Související články

Tržby Travel Service překonaly 19 miliard

Letecké společnosti Travel Service loni stouply tržby o 12 procent na víc než 19 miliard korun. Zisk dopravce před započtením úroků, daní a odpisů stoupl o 89...

Výběr článků

Načítám