Hlavní obsah

Tisíce domácností jsou kvůli čtvrteční bouři stále bez elektřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po čtvrtečních silných bouřkách doprovázených vichřicí zůstává bez elektřiny zhruba 20 000 zákazníků společnosti ČEZ. Sdělila to mluvčí firmy Eva Nováková. V pátek energetická společnost hlásila, že bez proudu je až 150 000 jejích klientů.

Foto: ČTK

Článek

"Kalamitní stavy zůstávají i nadále v platnosti, předpokládáme však, že v některých oblastech by mohly být večer odvolány," uvedla Nováková. ČEZ vyhlásil kalamitní stav v okresech Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Náchod, Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Mladá Boleslav, Semily, Jičín a Trutnov.

"V terénu na odstraňování škod intenzivně pracují jak naši zaměstnanci, tak pracovníci dodavatelských firem," doplnila Nováková. Práce na obnově dodávek elektřiny ale podle ní komplikují intenzivní průtrže mračen a podmáčený terén, do nějž se velmi obtížně dostává těžká technika.

Čtvrteční bouře si vyžádala dvě oběti na životech. Pětasedmdesátiletou ženu z Hrádku nad Nisou na Liberecku objevili podle policie lidé usmrcenou pod větvemi, které ulámala vichřice ze stromů v parku.

Druhou obětí se stal pětadvacetiletý mladík z pramice, která se při bouři potopila do Vltavy u Županovic na Příbramsku. Jeho tělo vylovili policejní potápěči v pátek. [celá zpráva]

Hmotné škody způsobila bouře hlavně v Královéhradeckém a Libereckém kraji a také v Praze a ve středních Čechách. Pojišťovnám v pátek jejich klienti nahlásili tisíce škod za celkem několik desítek milionů korun, další hlášení ale pojišťovny očekávají v pondělí po návratu lidí z víkendových chat a chalup. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám