Hlavní obsah

Textilní řetězec C&A zavírá část prodejen v Německu a ve Francii

Novinky, bož

Textilní řetězec C&A zavře v Německu a ve Francii část prodejen. V Německu půjde o 13 ze 450 tamních poboček, mimo jiné v Berlíně či Mnichově, uvedl na konci ledna server německého týdeníku Der Spiegel. Ve Francii skončí zhruba 30 ze 150 prodejen, informovalo již dříve rádio RTL.

Foto: Profimedia.cz

C&A zavírá menší část prodejen ve Francii a v Německu.

Článek

Jedná se o menší část prodejen, které společnost provozuje. V Německu nejde ani o tři procenta provozoven, ve Francii se jedná o jednu pětinu.

Zrušeno by mělo být kolem dvou stovek pracovních míst. Podle řetězce se ekonomicky nevyplatí dotčené prodejny nadále provozovat. Část z nich skončí již v březnu.

Oděvní řetězec C&A dohnala nacistická minulost, píše švýcarský list

Ekonomika

„Pravidelně prověřujeme svoji síť prodejen a na základě analýzy trhu rozhodujeme, zda danou pobočku modernizujeme, zavřeme nebo naopak zda otevřeme novou,“ sdělil Spiegelu mluvčí řetězce.

Řetězec vznikl v roce 1841 jako nizozemská společnosti. Název odkazoval na iniciály zakladatelů společnosti bratrů Clemense a Augusta Brenninkmeijerových.

Dnešní C má dvě sídla – v německém Düsseldorfu a belgickém Vilvoorde. V České republice provozuje 42 prodejen, jichž se změny netýkají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám