Hlavní obsah

Telecom od Eurotelu získá čtyřmiliardovou dividendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Český Telecom si do konce roku nechá od dceřiného Eurotelu vyplatit letos již druhou dividendu, a to ve výši čtyři miliardy korun. Rozhodlo o tom ve čtvrtek vedení firmy, uvedl telekomunikační operátor v tiskové zprávě. Telecom již na jaře z nerozděleného zisku Eurotelu získal tři miliardy.

Článek

Peníze, stejně jako v prvním případě, firma použije na splácení svých závazků, včetně úvěru na nákup zbylého podílu v Eurotelu.

Loni Eurotel Telecomu vyplatil osm miliard korun ve dvou dividendách. O tom, zda bude podíly na zisku akcionářům vyplácet i Český Telecom, by měl rozhodovat nový vlastník, kterým je zhruba od poloviny roku španělská Telefónica.

Její zástupci se však již nechali slyšet, že do konce letošního roku nebudou výplatu dividendy navrhovat, ani pro ní hlasovat.

Eurotel loni zvýšil výnosy o procento na 29,5 miliardy korun a vykázal čistý zisk 6,6 miliardy korun. Telecom vlastní v Eurotelu 100 procent od prosince 2003, kdy ke svým 51 procentům dokoupil podíl americké firmy Atlantic West.

Eurotel je největší tuzemský mobilní operátor, který měl na konci minulého roku 4,6 miliónu zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám