Hlavní obsah

T-Mobile loni v Česku vydělal 4,7 miliardy, celý zisk poslal do Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor T-Mobile loni vykázal čistý zisk 4,72 miliardy korun, což je o 13 miliónů meziročně víc. Celý jej ve formě dividendy letos vyplatil mateřskému Deutsche Telekomu, stejně jako v předchozím roce. Vyplývá to z informací v Obchodním rejstříku.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile

Článek

Tržby společnosti se loni snížily o 2,3 procenta na 26,2 miliardy korun. Z toho příjmy z mobilních služeb stouply o 0,6 procenta na 18,34 miliardy.

Počet mobilních zákazníků se loni zvýšil o 0,5 procenta na 6,05 miliónu. Průměrná měsíční útrata na zákazníka v mobilních službách vzrostla o korunu na 254 korun.

Společnost loni investovala do technologií a služeb téměř pět miliard korun. Síť LTE ke konci roku 2016 pokrývala 96 procent populace, což je o 14 procentních bodů víc než v roce 2015.

T-Mobile Czech Republic zaměstnával v prosinci 3376 lidí. Společnost patří do skupiny Deutsche Telekom.

Konkurenční O2 loni zvýšilo čistý zisk o čtyři procenta na 5,3 miliardy korun. Konsolidované výnosy vzrostly o 0,4 procenta na 37,5 miliardy Kč. [celá zpráva] Třetí operátor Vodafone loňské výsledky zatím nezveřejnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám