Hlavní obsah

Strojírenské Vítkovice mají nového šéfa představenstva

Novým předsedou představenstva strojírenské společnosti Vítkovice a. s. se stal dosavadní šéf představenstva Vítkovice Doprava a Vítkovice Heavy Machinery Martin Žák. Nahradil ve funkci Libora Witasska, který minulý týden nečekaně ze své vůle rezignoval.

Foto: VMG

Novým předsedou představenstva společnosti Vítkovice, a.s. se stal Martin Žák.

Článek

Witassek opustil i funkci generálního ředitele Vítkovic a.s., která se už ale nebude obsazovat. Firmu bude dál řídit přímo představenstvo, uvedla v úterý mluvčí Vítkovic Eva Kijonková.

Generálním ředitelem Vítkovic byl Witassek od loňského 1. července, z funkcí odešel na základě vlastního rozhodnutí a bude řídit rozvojové projekty ve společnosti Vítkovice Engineering Services, jež se zabývá vyhledáváním nových obchodních příležitostí a trendů mimo jiné na bázi vodíku.

Vítkovice, a. s., jsou jádrem původní struktury holdingu a zastřešují energetické, právní, logistické a další služby pro skupinu Vítkovice Machinery Group ostravského podnikatele Jana Světlíka.

Ve skupině je přes 20 firem, které mají dohromady asi 3000 zaměstnanců. Loni se několik firem ze skupiny dostalo do finančních potíží, Vítkovice Power Engineering letos skončily v konkurzu, Vítkovice Gearworks a Vítkovice Revmont mají povolenou reorganizaci a reorganizace Vítkovic Envi už úspěšně skončila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám