Hlavní obsah

Starbucks otevře první kavárnu v Praze ještě v lednu

PRAHA

Společnost Starbucks Coffee otevře na konci ledna v Praze svoji první tuzemskou kavárnu. Za provoz v Česku bude odpovědná nizozemská AmRest, s níž Starbucks vytvořila joint venture, tedy spolupráci domácí a zahraniční společnosti.

Článek

"Kavárna bude otevřena v Praze na Malostranském náměstí," řekla Novinkám Michaela Dvořáková ze společnosti BEST, která firmu AmRest v tuzemsku mediálně zastupuje.

Kromě ČR se kavárny otevřou i v Polsku a Maďarsku. V Praze bude kavárna bude v Grömlingovském paláci na Malostranském náměstí. "Společnost budovu po renovaci navrací k jejímu původnímu účelu, stane se tak opět kavárnou a místem pro setkávání místní komunity," uvádí firma v tiskové zprávě.

Starbucks má po celém světě přes 15 000 kaváren. Mimo Spojené státy je zastoupena ve více než 40 zemích, loni otevřela první provozovnu v Rusku, letos chce kromě střední Evropy expandovat také na bulharský a portugalský trh.

AmRest provozuje restaurace ve střední a východní Evropě. Spravuje 252 restaurací KFC, Pizza Hut, Burger King, freshpoint a Rodeo Drive v ČR, Polsku, Maďarsku, Bulharsku, Srbsku a Rusku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám