Hlavní obsah

Spotřební elektronika je čím dál poruchovější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poruchovost elektroniky prodávané v ČR stoupá, za poslední dva roky se zvýšil počet reklamací u spotřební elektroniky o čtvrtinu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Údaj vyplývá ze statistik prodejce elektroniky Alza.cz. Mezi nejméně poruchové zboží patří v posledních letech bílá technika, domácí spotřebiče a spotřebiče z kategorie péče o tělo. Naopak nejvíce poruchové jsou mobilní telefony, tablety či notebooky, tedy především produkty, které lidé používají každodenně.

Značky, jejichž produkty jsou více poruchové, e-shop neuvedl. Obecně prý platí, že zboží méně renomovaných výrobců je poruchovější. Vyšší poruchovost mají také telefony s otevřeným operačním systémem, jako je Android.

"Spolehlivost klesá pouze u zboží, které se dá klasifikovat jako neznačkové, tzn. levný dovoz. U renomovaných značek je kvalita pořád vysoká," dodal mluvčí Euronics Bohuslav Komín. Nejnižší spolehlivost je podle něj u malé bílé elektroniky. Procento reklamací dosahuje dvě až pět procent z celkových prodejů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám