Hlavní obsah

Sportka zdraží sázenky, zvýší se i výhry

• Aktualizováno

Společnost Sazka po deseti letech zdraží sázenky loterie Sportka. Jeden sloupec dosud vyšel na 16 korun, nově to bude 20 korun. Hra Šance se zdraží na dvojnásobek, tedy na 20 korun. V průměru se o čtvrtinu zvýší i výhry.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pokud bude chtít sázející dosáhnout na nejvyšší výhru, tedy vsadit celý tiket i s hrou Šance, vyjde ho to na 220 korun, dosud je to 170 korun.

Nové ceny začnou platit už pro losování ve středu 21. května.

"Upravili jsme herní řád tak, abychom četnost miliónových výher zvýšili. Zavádíme jackpot ve druhém pořadí, tedy za uhodnutí pěti čísel a čísla dodatkového," vysvětlil v úterý ředitel Sazky Robert Chvátal. Miliónové výhry by tak mohly padat i ve druhém pořadí. Nový systém by podle Chvátala měl zvýšit počet milionářů z výher na letošních 81 z loňských 68.

Zdvojnásobí se výhry i v doplňkové hře Šance, v posledním pořadí Šance vzroste výhra ze současných 20 korun na 50 korun.

Vůbec nejvyšší výhra v historii hry Sportka padla loni v listopadu, kdy výherce získal 399 miliónů korun. K výhře se přihlásili manželé z Chrudimska. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám