Hlavní obsah

Slovenský miliardář koupil šest lyžařských areálů v Česku

Právo, Vladislav Prouza
Praha
Aktualizováno

Vlekařská společnost Snowhill, založená kdysi podnikatelem Karlem Vackem a poději vlastněná gumárenským bossem Tomášem Němcem, změnila majitele. Firmu provozující šestici lyžařských areálů mj. v Herlíkovicích u Vrchlabí, Šachtách ve Vysokém nad Jizerou, Jablonci nad Jizerou nebo šumavských Kašperských Horách koupila akciová společnost Galaxo ovládaná slovenským podnikatelem Igorem Rattajem.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Lyžařský areál v Herlíkovicích u Vrchlabí

Článek

Galaxo plánuje převzít areály Snowhillu ještě před letošní zimní sezónou.

„Mohu potvrdit, že došlo k podpisu smlouvy mezi akcionáři společnosti Snowhill, a. s., a společností Galaxo, a. s., v čele s Ing. Igorem Rattajem. Ten bude zatím jediným akcionářem ve společnosti. K ceně transakce se zatím nebudeme vyjadřovat,“ uvedla Denisa Kalivodová z komunikační agentury Primeco.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Igor Rattaj

Rattaj je mimo jiné předsedou dozorčí rady a akcionářem společnosti Tatry Mountain Resorts, (TMR). Ta spolu se Snowhillem tvoří společnost Melida, která má v nájmu Skiareál Špindlerův Mlýn.

Transakce znamená posílení krkonošské pozice společnosti TMR, jež dnes de facto vládne Tatrám.

„Touto investicí pokračují moje podnikatelské záměry v České republice se zaměřením na volnočasové aktivity, a to nejen v oblasti lyžařských středisek, ale i širších fun oblastech jako skiareály, aquaparky a další,“ uvedl  Rattaj. Společnost TMR je úzce napojena na finanční skupinu J Group.

Společnost Galaxo chce soustředit pozornost na větší lyžařské areály Snowhillu a udělat z nich podle Rattaje moderní lyžařská střediska, která budou ekonomicky dostupnější širší veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám