Hlavní obsah

Slevový portál NakupvAkci.cz podvedl tisíce lidí, odhaduje policie

Novinky, tov
Aktualizováno

Policie vyšetřuje jeden z donedávna největších tuzemských slevových serverů NakupvAkci kvůli podezření z podvodu. V úterý vyzvala poškozené zákazníky k podání oznámení. Portál byl loni třetím největším slevovým webem v Česku. V polovině letošního prosince ukončil činnost.

Foto: Novinky

Slevový portál Nákup v akci tímto prohlášením na svém webu oznámil konec.

Článek

„Kriminalisté 1. oddělení hospodářské kriminality čtvrtého pražského obvodu, kteří se zabývají podezřením ze spáchání trestného činu podvod v souvislosti se slevovým portálem NakupvAkci.cz, vyzývají poškozené, aby svá oznámení podávali na nejbližších místních nebo obvodních odděleních Policie ČR,” uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

V případě, že byl někdo poškozen v souvislosti s tímto slevovým portálem, může věc oznámit na kterékoliv policejní služebně v Česku nebo si zavolat o radu na telefonní číslo 974 860 813. Policisté se domnívají, že poškozených by mohly být až tisíce.

Server NakupvAkci.cz ukončil činnost v polovině prosince. Minulý rok byl s podílem na trhu přes devět procent třetím největším slevovým serverem v Česku. [celá zpráva]

Na facebookovém profilu portálu, než byl v polovině prosince smazán, se množily stížnosti klientů a obchodních partnerů ohledně pozdních plateb či nedodání zboží. Podle deníku E15 dlužili provozovatelé portálu ze společnosti Garuma až padesát miliónů korun.

Městský soud v Praze 23. prosince zamítl insolvenční návrhy na firmu Garuma. V návrzích chyběly podle soudu například některé podrobnosti o pohledávkách a další potřebné údaje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Jeden návrh podala v polovině prosince firma Hostely Praha a další krátce poté sama Garuma.

Anketa

Jaké máte zkušenosti s nákupem na slevových portálech?
Dobré, skutečnost odpovídala inzerci
28,5 %
Špatné, skutečnost byla horší, než slibovala inzerce
6,3 %
Smíšené
3,8 %
Na slevových portálech nenakupuji
61,4 %
Celkem hlasovalo 1186 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám