Hlavní obsah

Škodovku čeká poslední kolo jednání před stávkou

PRAHA

Vedení Škody Auto se znovu v pondělí sejde s odboráři. Nebude to ale klasické vyjednávací kolo. Podle personálního ředitele automobilky Martina Jahna by si obě strany měly ujasnit své možnosti. Na úterý odbory v automobilce vyhlásily stávku.

Článek

Vedení Škody v pátek stáhlo poslední nabídku ve mzdovém vyjednávání, která počítala se zvýšením tarifů o deset procent. Celkově by příjmy zaměstnanců vzrostly o 13 procent.

Sporným bodem v jednání mezi oběma stranami je otázka inflace. Odbory chtějí proplácet inflaci celou, firma nabízí proplácení až od tří procent. Ve Škodě Auto pracuje kolem 27.000 lidí a průměrný plat se u dělnických profesí pohybuje kolem 22.000 korun.

O víkendu vedení se zaměstnanci nejednalo. "Respektujeme dny pracovního klidu," řekl Jahn a dodal, že další jednání mohou probíhat v pondělí.

Jahn uvedl, že stáhnutí návrhu zvýšení tarifů o 10 procent nebylo trestem za to, že odboráři jej odmítli. "Odbory věděly, že nabídka platí jen do konce týdne." uvedl Jahn a dodal: "Deklarovali jsme, že chceme dále jednat a zajistit zaměstnancům dobré mzdy."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám