Hlavní obsah

Škodovákům se pořád nelíbí růst mezd, chtějí v dubnu protestovat

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mladoboleslavskou automobilku Škodu Auto zřejmě čekají začátkem dubna protesty. Tamní odbory totiž stále nejsou spokojeny s růstem mezd, který navrhuje vedení. Informoval o tom týdeník Škodovácký odborář.

Článek

"Kolektivní vyjednávání ve Škoda Auto pokračují. Platnost stávající kolektivní smlouvy byla prodloužena do 12. dubna 2010. K podrobnostem průběhu kolektivního vyjednávání se jeho průběhu nebudeme vyjadřovat," řekl ČTK mluvčí firmy Jaroslav Černý.

Odbory již před několika týdny pohrozily, že pokud se do té doby nedohodnou s vedením, jsou připraveny za vyšší mzdy protestovat.

Zaměstnanci odmítli i třetí návrh na růst mezd. Ten počítal s tím, že za duben by k výplatě dostal každý jednorázový příplatek osm tisíc korun. Zároveň by průměrná mzda vzrostla od dubna o dvě procenta, od října pak o dalšího půl procenta. Původní návrh přitom počítal jen s příplatkem tisíc korun a nižším procentuálním růstem mzdy.

Současná průměrná mzda se v podniku pohybuje kolem 26,5 tisíce korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám