Hlavní obsah

Škoda v červenci prodala 102 700 aut, Čína ale klesá

Novinky, tov

Škoda Auto minulý měsíc dodala zákazníkům na celém světě 102 700 vozů a zaznamenala nejlepší červenec v historii. Prodeje svižně rostou hlavně v Evropě, na největším čínském trhu ale klesly, informovala ve středu automobilka.

Foto: David Ryneš, Novinky

Prodej modelů Škoda

Článek

K růstu výrazně pomohly prodeje modelů SUV Kodiaq a Karoq. Kodiaq je nyní druhým nejprodávanějším modelem po Octavii.

„Poprvé v historii našeho podniku jsme v červenci zákazníkům dodali více než 100 tisíc vozů,“ řekl člen představenstva Alain Favey. Čísla podle něj ukazují, že se automobilka se svou SUV ofenzivou trefila do černého. V dalších měsících mají velká očekávání i od prodejů nového městského SUV Kamiq.

Ve střední Evropě dodala Škoda zákazníkům 17 500 vozů, meziročně o 11,2 procenta více. V Česku převzali v červenci zákazníci osm tisíc aut, o 12,1 procenta více.

Ve východní Evropě bez Ruska vzrostly dodávky zákazníkům o 18,4 procenta na 4900 vozů. V Rusku posílila značka o 10,4 procenta na 7300 aut.

V Číně, na svém celosvětově největším trhu, zaznamenala Škoda v červenci celkem 21 100 dodaných vozů. Ve srovnání se stejným měsícem minulého roku to je pokles o 15,7 procenta. V Číně letos klesají prodeje aut napříč trhem. Pokles se připisuje zpomalování ekonomického růstu, novým emisním pravidlům a snižování dotací na nákup automobilů.

„Trh s osobními vozy v Číně se i nadále vyznačuje obecnou zdrženlivostí a nejistotou,“ uvedla Škoda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výroba aut v Česku klesla

Výroba osobních aut v Česku v prvním pololetí meziročně klesla o 1,5 procenta na 747 tisíc vozů. Produkce se tak navzdory klesající poptávce na zahraničních...

Škoda Auto zvýšila provozní zisk i tržby

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v letošním prvním pololetí meziročně vzrostl o tři miliony eur na 824 milionů eur (21 miliard korun). Tržby se zvýšily...

Výběr článků

Načítám