Hlavní obsah

Škoda Auto zvýšila ve druhém pololetí odbyt, tržby i provozní zisk

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská Škoda v prvním pololetní letošního roku zvýšila počet dodaných vozů o 2,8 procenta na rekordních 585 tisíc vozů. Tržby stouply o 22,6 procenta na 8,72 miliardy eur (227,3 miliardy korun). Automobilka to v pátek uvedla v tiskové zprávě. Provozní zisk meziročně vzrostl o 25,5 procenta na 860 miliónů eur (22,4 miliardy korun).

Foto: Radek Plavecký, Právo

Předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier.

Článek

„Naše svěží a atraktivní modelová paleta, kterou jsme v únoru prostřednictvím SUV Škoda Kodiaq rozšířili o důležitý pilíř, má u zákazníků skvělou odezvu,“ pochválil se šéf představenstva Škody Auto Bernhard Maier.

Svůj provozní zisk ve čtvrtek zveřejnil i Volkswagen, mateřský koncern Škody. Ten ve druhém čtvrtletí vydělal 4,5 miliardy eur (117 miliard korun). Před rokem to v důsledku nákladů emisní aféry bylo pouze 1,9 miliardy eur (49,4 miliardy eKč). Obrat se skupiny Volkswagen se meziročně zvýšil o 4,7 procenta na 59,7 miliardy eur (1,55 biliónu korun).

Koncernu však hrozí další finanční propad v důsledku obvinění z kartelových dohod s automobilkami BMW a Daimler. Automobilky Volkswagen, Audi a Porsche ze skupiny Volkswagen se měly podle zjištění týdeníku Spiegel v minulosti tajně domlouvat o nákladech, dodavatelích a technologiích se zástupci konkurenčních firem BMW a Daimler. Automobilky měly jednat i o systému kontroly emisí u dieselových motorů – což mohlo stát u zrodu emisní aféry. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám