Hlavní obsah

Škoda Auto prodlouží odstávku výroby

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poptávka po některých modelech mladoboleslavské automobilky Škoda Auto nadále klesá. Firma proto bude muset prodloužit svoji plánovanou odstávku před vánočními svátky. Informoval o tom týdeník Škodovácký odborář.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

„Situace v odbytu vozů Fabia a Roomster se nadále zhoršuje,“ uvedl list. Právě tyto značky se kromě již plánovaného 21. až 23. prosince nebudou vyrábět ani v pátek 18. prosince. Odbory také uvedly, že špatný odbyt nových vozů se také zřejmě projeví na začátku příštího roku.

S výrobou v české automobilce je to v posledním roce jako na houpačce. Již loni na podzim musela kvůli hospodářské krizi výrazně omezovat. V novém roce pak zejména díky šrotovnému v Německu výrobu u fabií navyšovala. Na podzim však vládní dotační program u našich sousedů skončil. Proto objednávky opět opadly.

Na konci září klesla výroba fabií z 1200 na 1000 denně, proto firma na konci října tyto vozy dva dny nevyráběla.

Reklama

Související články

Čína zachraňuje českou automobilku Škoda

I přes hospodářskou krizi se mladoboleslavské automobilce Škoda Auto daří držet prodeje na loňské úrovni. Do konce října letošního roku prodala Škoda 570 tisíc...

Výběr článků

Načítám