Hlavní obsah

Škoda Auto opět bude vyrábět fabie i v pátek

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto opět mírně navýší výrobu. Z tamních závodních linek začnou od dubna v pátek opět sjíždět fabie. Produkci tohoto modelu firma omezila na začátku letošního roku kvůli slabé poptávce. Novinkám to potvrdil mluvčí škodovky Jaroslav Černý.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

„Vracíme se do normálního pětidenního pracovního modelu,“ uvedl Černý s tím, že jistá omezení nadále zůstanou. Na začátku ledna firma totiž kromě vypuštění páteční výroby fabií také snížila v ostatních dnech její produkci ze tří na dvě směny. Jejich počet znovu navýšen nebude.

Škodovka musela sáhnout na omezení výroby kvůli slabé poptávce. Tu způsobilo zejména ukončení šrotovného v Německu. Kromě fabií byla před časem také částečně omezena výroba roomsterů.

I přes krizový loňský rok se automobilce dařilo. Zisk se jí sice výrazně snížil na tři a půl miliardy korun, na druhou stranu prodala rekordní množství aut, a to 684,2 tisíce vozů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám