Hlavní obsah

Skanska prodala budovu v pražském Karlíně za 1,5 miliardy korun

– Praha • Aktualizováno

Švédská stavební společnost Skanska prodala kancelářskou budovu Corso Court v Praze-Karlíně. Za 55 miliónů eur (zhruba 1,5 miliardy korun) ji získal fond vedený globální společností pro správu investic Invesco Real Estate. Skanska o tom v pondělí informovala v tiskové zprávě.

Foto: Tomáš Hejzlar, ČTK

Kancelářská budova Corso Court v Praze-Karlíně

Článek

Budovu česká pobočka společnosti dokončila v letošním roce podle návrhu katalánského architekta Ricarda Bofilla. "Po loňském prodeji budovy Riverview je to druhá nemovitost, kterou jsme prodali společnosti Invesco Real Estate, a doufáme, že nebude poslední," uvedla výkonná ředitelka Skanska Property Czech Republic Marie Passburgová.

Sedmipodlažní budova Corso Court nabízí 17 200 metrů čtverečních kancelářských prostor. Projekt je už stoprocentně pronajat přímo společnosti Skanska a společnosti Expedia. Obě firmy se přestěhují do konce roku.

Skupina Skanska je jednou z předních světových developerských a stavebních skupin. V Evropě a USA momentálně zaměstnává asi 57 000 lidí. Česká dceřiná společnost Skanska Property Czech Republic se specializuje na výstavbu komerčních nemovitostí. Na českém trhu působí od roku 1997.

Reklama

Výběr článků

Načítám