Hlavní obsah

Singapurská banka přestala kvůli brexitu půjčovat na londýnské nemovitosti

Novinky, tov

Jedna z největších singapurských bank UOB pozastavila poskytování úvěrů na nemovitosti v Londýně. Vysvětluje to nejistotou ohledně vztahů Velké Británie a EU po referendu o brexitu. Informoval o tom server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Nemovitosti inzerované k prodeji a již prodané domy ve londýnské čtvrti West Hampstead

Článek

"Dočasně přestaneme přijímat žádosti o úvěr na zahraniční nemovitost v případě londýnských nemovitostí,“ uvedla banka v prohlášení.

"Dopady referenda ve Velké Británii se teprve projevují a vzhledem k vzniklé nejistotě chceme, aby naši zákazníci byli s investicemi do londýnských realit opatrní,“ dodává.

Právě zákazníci ze Singapuru přitom z asijských zájemců loni nakupovali nemovitosti v Británii nejvíce, uvedla konzultantská firma Knight Frank.

Po referendu, ve kterém minulý čtvrtek Britové těsně odhlasovali odchod z EU, propadla britská libra na 31leté minimum, zatímco singapurský dolar od referenda posílil o 10 procent. Nákupy v Británii jsou proto lákavé.

Podle asijské zpravodajky BBC má UOB ze tří největších singapurských bank nejvyšší expozici v úvěrech do londýnských realit a obává se ji ještě navyšovat, kdyby třeba ceny nemovitostí začaly klesat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám