Hlavní obsah

Silničáři zavřeli podpíraný most u Černé Hory. Musí ho strhnout

• Aktualizováno
Právo, Petr Kozelka

Ani do začátku jara nevydržel most u Černé Hory na silnici 1/43 z Brna na Svitavy. Silničáři stavbu, která je v dezolátním stavu a po níž jezdí už několik měsíců doprava jen jedním pruhem, v pondělí museli zcela uzavřít. Mohly za to jak rozmary počasí, tak neukázněnost řidičů těžkých kamiónů, kteří nerespektovali dopravní značky a na most vjížděli rychle.

ŘSD uzavřelo most u Černé Hory na BlanenskuVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Museli jsme přistoupit k uzavření mostu, specialisté konstatovali trvale zhoršující se stav,“ konstatoval ředitel Závodu Brno Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) David Fiala. K rychlé destrukci mostu přispěli i řidiči kamiónů, kteří ignorovali značky omezující rychlost na třicet kilometrů v hodině.

Foto: Mapy.cz

Most u Černé Hory na silnici 1/43

„Nedodržovali předepsanou třicítku, vjížděli na most nebezpečně blízko za sebou a docházelo k přetěžování konstrukce. Policie nám sice vyšla vstříc a u mostu měřila, ale my už jsme nebyli schopni garantovat bezpečný provoz,“ dodal mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Most u Černé Hory na Blanensku

Do opravy zanedbaného mostu na jedné z nejvytíženějších silnic na Moravě se stavbaři pustili loni v létě, jenže zjistili, že stavba je v havarijním stavu a hrozí jí zhroucení.

Most pak fungoval s podepřením pouze provizorně, ŘSD nakonec rozhodlo, že most dělníci strhnou a postaví nový. Provoz omezenou rychlostí a jedním pruhem měl na mostě fungovat do začátku března, ale kvůli rychlému chátrání bylo nutné most zavřít dřív.

Reklama

Výběr článků

Načítám