Hlavní obsah

Sazka se zajímá o provoz britské národní loterie

Londýn

Sázková společnost Sazka Group ze skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka vyjádřila zájem o provozování britské národní loterie, uvedla televizní stanice Sky News na svých internetových stránkách. Mluvčí společnosti Sazka Group podle Sky uvedl, že český podnik nyní zvažuje předložení oficiální nabídky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sazka

Článek

Britskou národní loterii v současnosti provozuje společnost Camelot, jejíž licence vyprší v roce 2023. Předpokládá se, že tendr na novou licenci bude oficiálně zahájen na podzim. O výsledku tendru se pravděpodobně rozhodne v příštím roce.

Televize Sky News rovněž upozornila, že Sazka Group si v souvislosti s možným předložením nabídky najala jako poradce lobbistickou firmu Flint Global, ve které působí bývalá stálá tajemnice britského ministerstva digitalizace, kultury, médií a sportu Sue Owenová.

Zisk Sazka Group klesl o polovinu na 1,15 miliardy

Ekonomika

Owenová odešla z funkce stálé tajemnice loni v dubnu a letos se stala poradcem ve firmě Flint Global. Podle zdrojů blízkých podniku se však na práci pro společnost Sazka Group nepodílí a nedostala se s českým podnikem do žádného kontaktu, uvedla Sky News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám