Hlavní obsah

Sazka dostala nový úder od Kalouska, celá její licence je v ohrožení

Právo, ČTK,
Aktualizováno

Situace Sazky se dále komplikuje. Ministerstvo financí totiž ve čtvrtek zahájilo se Sazkou již druhé správní řízení, tentokrát přímo o odebrání licence na celou její činnost. Informoval o tom v rádiu Impuls ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Sazka dluží po době splatnosti desítky miliónů korun. Je to stejné, jako když není odvedeno sociální a zdravotní pojistné,“ uvedl ministr.

Podle jeho slov Sazka měla v ruce peníze, které byly určeny státu a ona mu je neodvedla. „Pokud Sazka nedostojí závazkům, tak ji nic jiného než odebrání licence nečeká,“ uvedl.

Podle ministra tak Sazka neplní své povinnosti nejen vůči výhercům, ale i státu „což jako ministr financí vnímám velmi negativně". Jak řekl, „je tam nějaká doba na odvolání a rozkladovou komisi.“

Ministerstvo financí zhruba před čtrnácti dny zahájilo se Sazkou správní řízení o pozastavení činnosti v oblasti číselných loterií. V tomto správním řízení se Sazka může odvolat do 25. května. Správní řízení o odebrání licence je podle Kalouska „vážnější.“

Soud neuznal valnou hromadu Bestsportu

Městský soud v Praze podle mluvčího Bestsportu Jana Tuny odmítl zapsat do obchodního rejstříku členy představenstva zvolené na valné hromadě společnosti 6. května. Podle Tuny totiž soud neuznal, že by se valná hromada vůbec konala. Tuna o tom informoval v tiskové zprávě s tím, že předsedou představenstva Bestsport tak i nadále zůstává Jaroslav Pekař a místopředsedou šéf Sazky Aleš Hušák.

„Soud tak potvrdil stanovisko, které Bestsport prezentoval poté, co někteří lidé začali činit kroky směřující k ovládnutí provozovatele největší multifunkční arény v ČR,“ uvedl Tuna.

Bestsport je stejně jako loterijní společnost Sazka v úpadku. Bestsport je vlastněn Občanským sdružením Zelený ostrov, které má stejné majitele jako Sazka, tedy sportovní svazy. Bestsport sám na sebe podal insolvenční návrh 31. března.

Kvůli problémům se splácením výstavby O2 areny se Sazka dostala do insolvence. Bestsport, který arénu postavil, dostával od Sazky peníze přes Občanské sdružení Zelený ostrov. Sazce je pak odváděl, aby mohla splácet dluhopisy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám