Hlavní obsah

Sazka bude mít mimořádnou valnou hromadu

Aktualizováno

Českému olympijskému výboru (ČOV) se podaří svolat mimořádnou valnou hromadu Sazky. Organizace má v Sazce dvouprocentní podíl. Na svolání hromady je potřeba procent tří. Návrh ČOV v pondělí podpořily i organizace Orel a Sdružení sportovních svazů (SSS).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

Orel má v Sazce 0,88 procent a SSS 3,56 procenta. Povinný limit je tak splněn.

Organizace chtějí změnu stanov Sazky, navýšit základní jmění a debatovat o výběru strategického partnera.

Mimořádnou valnou hromadu odmítal většinový vlastník Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) , který většinou stojí za dosavadním vedením firmy.

Na Sazku je podán insolvenční návrh a pomoc jí nabízí několik firem. Sazka mezi nimi už jednu zvolila, odmítá ale říci, která to je. Předpokládá se, že využije nabídky Martina Ulčáka a jeho firmy E Invest, ten jediný nepožaduje podíl v Sazce. S Ulčákem už jedná věřitel Sazky Radovan Vítek. Podle Mf Dnes je přesvědčen, že se s ním dohodne.

Nabídku podal i Synot ve spolupráci s KKCG a také skupina Penta.

Sazka: majetek je 14,6 miliard

Sazka v pondělí zveřejnila v insolvenčním rejstříku své majetkové poměry. Tvrdí, že má majetek 14,6 miliardy korun, z toho jsou ovšem 10,5 pohledávky. Například 5,8 miliardy si nárokuje u společnosti Bestsport, která provozuje vysočanskou arénu. Ta má stejné majitele jako Sazka. Společnost počítá i se třemi miliardami, o něž se soudí s bankami.

Závazky firmy činí 9,4 miliardy korun. Jsou to především dluhopisy, které Sazka vydala za stavbu vysočanské multifunkční haly. Právě jejich splácení dostalo firmu do problémů.

Vítek část pohledávek koupil a požaduje jejich vyplacení. Sazka to odmítá, tvrdí, že Vítkovy nároky neuznává.

Reklama

Související články

Sazka možná prodá některé své firmy

Sazka, která je od pondělí v insolvenčním řízení na popud podnikatele Radovana Vítka, zváží, že se zbaví některých částí, které nesouvisejí s její hlavní...

Výběr článků

Načítám