Hlavní obsah

Ryanair zvažuje poplatky za použití toalety v letadle

Novinky, rei
LONDÝN

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair zvažuje zavedení poplatku za použití toalety během letu. Šéf aerolinek Michael O'Leary stanici BBC řekl, že společnost zvažuje nainstalovat ve dveřích toalet zámek na mince.

Článek

Strategií společnosti je vybrat méně peněz za letenku a následně zpoplatnit další služby a položky, jako například odbavení na letišti či extra zavazadlo. Minulý týden Ryanair navíc oznámil, že do konce roku plánuje úplně zrušit letištní odbavovací přepážky a cestující se budou registrovat přes internet.

Britská organizace na ochranu spotřebitelů Which? Ryanair obvinila, že upřednostňuje zisk na úkor pohodlí zákazníka. Šéf aerolinek se sídlem v Dublinu to však odmítá. Řekl, že zpoplatnění použití toalet by mohlo být zárukou, že budou levnější letenky. Za vstup na WC na palubě letadla by cestující podle něj mohli zaplatit libru (cca 31 korun). O opatření se prý uvažovalo už dříve.

Kritikové na O'Learyho argument kontrovali tvrzením, že povinnost platit za toalety lidi odradí od koupě už tak předražených nápojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám